Gammel historie

Tønsberg, Norges eldste by (navnets betydning er en borggård på berget) ble grunnlagt i år 871.

Nyere historie

Skallevold Trevarefabrikk AS ble etablert i 1967 av snekkermestrene og brødrene Egil og Kjell-Olaf Davidsen. Firmaets første referanse var Ringshaug barneskole i Tønsberg, og fabrikken har siden levert sine trevareprodukter til kunder i Sør- og Øst Norge. Firmaet har også referanser på Svalbard, f.eks Polar Hotell i Longyearbyen.

Skallevolds virksomhet har for det meste vært rettet mot prosjektmarkedet. En høyt kvalifisert stab har arbeidet nært med arkitekter, entreprenører og byggmestere, hvilket har medført at bedriften har opparbeidet seg høy kompentanse på å utføre individuelle tilpasninger og spesialproduksjon.

I 1989 ble Skallevold Trevaresalg AS etablert for å styrke salgssiden i bedriften, og samtidig for å legge til rette for videreutvikling. Vinduer, dører og montering er bedriftens satsningsområder og i de senere år har Skallevold økt sin standardproduksjon mot forhandler- og prosjektmarkedet. Bedriftens standardproduksjon av vinduer, balkongdører, skyvedører og foldedører foregår på egen fabrikk i byen Bialogard i Polen (se video nedenfor).

For å betjene publikum, forhandlere, byggmestere og entreprenører ble det 1. mai 2006 åpnet et eget fabrikkutsalg / lager av et standard utvalg vinduer og dører i bedriftens lokaler i Slagen utenfor Tønsberg. I dag drives og eies Skallevold Trevaresalg AS av 2. generasjon Jørn Eskil Davidsen og Erling Davidsen. Bedriften feirer 50-års jubileum i 2017.

Visjon og forretningsidé

Skallevold skal være en kompetansebedrift som tilbyr kvalitetsprodukter innen vinduer, dører og beslag til fornuftige priser og forventet leveringstid. Gjennom sine leveranser av vinduer, dører og beslag, har Skallevold satt seg som mål å være en viktig samarbeidspartner. Bedriften har som høyeste prioritet at den skal innfri de forventninger og krav som byggherrer, arkitekter, entreprenører, byggmestere og privatkunder stiller. Dette krever stor fleksbilitet, improvisasjonsevne og god innsikt i priser og leveransemuligheter.

Skallevold skal kjennetegnes for sin kvalitet, både faglig og administrativt.

Bedriften skal ha ambisjon om å heve det faglige nivået både hos sine samarbeidspartnere og egne medarbeidere, gjennom inngående kunnskap om produksjon og produkter.

I erkjennelsen av at det kreves stadig høyere kompetanse innen vinduer, dører og beslag, tilbyr Skallevold totalløsninger som sikrer kunden et kvalitetsriktig produkt både med hensyn til funksjon, tekniske krav og pris.


Vår egen fabrikk i byen Bialogard i Polen

Unik egenproduksjon av vinduer og dører

Les gjerne vår artikkel i det Norske Bransjemagasinet

Gå til artikkelen